27 Şubat 2013 Çarşamba

Balıklar Mobili Çalışması



Bu gün Berat'la Balıklar Mobili yaptık. Arkadaşım Berat'a her güne bir etkinlik kitabı hediye etti. Kitap da vardı buna benzer bir etkinlik ben kendim hazırladım o çalışmayı örnek alarak. Kitabı ilerde kendi kullansın istiyorum daha iyi kesim yapmaya başladığında şimdi ben kesim yaptığım için kitaptan faydalanıyorum ama kendim hazırlıyorum :)
Yaptığımız çalışma için 3 tane balık hazırladım. Berat da parça kağıtlar vardı onları küçük küçük kesti ( hiç bir şeyi atmıyoruz :)) değerlendiriyoruz ). Küçük kağıtları balıklara yapıştırdı. Berat süslemesini bitirince ikiye kıvırdım ve yapıştırdım. Daha sonra ipe geçirdim ve askıya taktık. Çok sevdi :) Önce balıkların uçtuğunu söylese de sonrasında yüzdükleri konusunda anlaştık :)

25 Şubat 2013 Pazartesi

Aynısını Yap Çalışması


Dün akşam aynısını yap çalışması yaptık. Çalışma kağıtlarını önceden hazırlamıştım. Üst kısımdaki şekilleri ben boyadım Berat dan da aynısını yapmasını istedim. Başarılı oldu :) daha önce yapmamıştık bu tarz bir çalışma hemen kavradı. Zaten en sevdiği şey aynı olan eşyaları göstermek sürekli evde aynı olan eşyaları gördüğünde -aynısı aynısı diye söyler :)
İki çalışma kağıdı hazırlamıştım tek fark birinde kareler diğerinde daireler var. Bu ay ki çalışma planımızda ağırlıklı olarak duracağımız renkleri ve geometrik şekilleri kullandım. Benim boyadığım kısımlarda kullandığım kalemlerle Berat'ın kalemleri farklıydı. Renk tonları tutmadı. Yeşili boyarken hemen fark etti. Özelikle yaptığım bir şey değildi renklerin tutmayacağı aklıma gelmedi o an ama Berat'ın bunu hemen fark etmesi hoşuma gitti :) Her iki çalışmayı da yaptı. Boyamaları yaparken çizginin dışına çıkartmamasını istedim. Çok dikkat ederek başarılı oldu. Böyle bir istek de bulunmasaydım kağıdın her yerini boyardı kesin :)) 
Aşağıdaki fotoğrafda ki bakış da güne damgasını vurdu. Sürekli konuşuyordu bende konuşmadan sessizce yap çalışırken bu kadar konuşulmaz dedim ve Berat'ın bakışları :) bir süre sessizliğini korudu ama çok mahzun baktı durdu. Dayanamadım :) Bende fotoğraf makinesini koydum kenara konuşa konuşa o boyadı bende baktım. Bazen ben fotoğraf çekerken tepki vermiyor hatta hoşuna gidiyor bazende istemiyor sürekli -anne bakk diye söylüyor buda onun dilinde makineyi bırak bana sürekli bak demek :)) Son günlerde o kadar çok konuşuyor ki anlatamam :) genelde de benle konuşuyor. Babası da yanımızda olsa bile bir annedir gidiyor :)) Soru sormaya da başladı. -bu ne ? bilmediği şeylere bu ne diye sorması bir şey değilde bildiklerini de -bu ne ? diye soruyor. Sanırım benimle dalga geçiyor :))
Son olarak da makasla kesme çalışmaları hız kazandı. Dün ona karalama yapması için verdiğim kağıtları kesmiş ve parçaları kamyonuna doldurmuş :)





23 Şubat 2013 Cumartesi

Balık Çalışması


Yaptığımız çalışmanın balıklarını ben kestim geri kalanını Berat yaptı. Başta yardım etmek istedim ama o istemeyince bana da oturup izlemek ve bol bol fotoğraf çekmek düştü :)  Onu çalışma yaparken izlemek çok keyifliydi. Ona yardım edip bir yandan da arada fotoğraf çekmekten şimdiye kadar bu keyiften az da olsa mahrum kalmışım. Küçük kartalım büyümüş de kendi yaparmış her işini :)) Balıkları süslemede evde bulunan pulları kullandı. Son günlerde renklere aşırı ilgili her şeyin renklerini söylüyor. Bu çalışmada da pulların renklerini söyleyip öyle yapıştırdı tabi bir de tabaktan alıyor ve bana gösteriyor
 - Berat bunu istiyorr :)) demesi yok mu hasta olmasam yeyip bitireceğim :)
Bu ay ki çalışma planımızda ilk üç rakamı öğretiyordum. Artık öğrendi ama acele edip diğer rakamlara geçmeyeceğim. 10 na kadar güzel sayıyordu sadece daha az parça olan nesneleri sayarken durmak bilmeyip bütün bildiği rakamları söylediğinden sayıları parça parça sindirerek çalışmaya karar vermiştim çok şükür istediğim gibi oldu :)




Nesneleri Ayırma


Tekrar hastalandım. Grip bu sene beni terk etmeyecek onu anladım. Yapmayı istediğim farklı çalışmalar vardı ama hiç halim olmadığından bunu uydurdum :) Ben yemek hazırlarken Berat sıkılınca pratik bir çalışma bulmam gerekti. Bu aklıma geldi. Bir tabağın içine ne bulduysam koydum :)) Berat'dan bunları ayırmasını istedim. Önce hepsini inceledi. Elleriyle mıncıkladı :) Ataşları daha önce kullanmamıştık hiç onlara daha fazla ilgi gösterdi. Tabaktan aldıklarının isimlerini söyleyerek ayırdı. Paket lastiklerini iyice esnetip öyle koydu yerlerine :) Beni yormayan Berat içinde farklı bir çalışma oldu. 




22 Şubat 2013 Cuma

Sayı Yapbozu ve Mandallar


Sayı yapbozu ile dün oynadı. Yapboz 28 parçadan oluşuyor. Uzun süre oynadık önce yapması uzun sürdü daha sonrada sayı çalışmaları yaptık. Sayıları ben sordum o gösterdi. Hayvanları saydı. İlginç yanı bir parçamız eksik çıktı :)) ne şans varsa bizde de :) Yapbozun yanında birde küçük kitap var yine sayılarla ilgili onunla da çalışıyoruz. 
Bu akşam da daha çok mandallarla oynadık :) Berat'ın çok fazla mandalı var. Çok uzun süredir oynuyor mandallarla çok farklı oyunlar oynanabiliyor. Erkek çocuğu olduğundan kamyona doldurup bir yerden bir yere taşıyor :) Kovaların içine renklerine göre ayırıyor. Mandalları birbirine takarak şekiller yapmaya çalışıyor. Genelde ağaç yaptığını söyler :) Mandalları sayı çalışmalarımızda da kullanıyoruz benim söylediğim sayı kadar mandalı yan yana yada alt alta diziyor. Bezende kova yada her hangi bir nesneye mandal takıyor. Mandallarla uğraşmak el becerisini geliştiriyor bu yüzden onlarla uğraşması hoşuma gidiyor.  Şimdiye kadar hiç sıkılmadı her şekle sokuyoruz mandalı hayal gücümüz çok geniş :)) ipe çamaşır asmayı da bizzat yerinde gerçekleştiriyoruz :) ben çamaşır asarken oda yanımda oluyor çoğu zaman hemen alır mandallarımı başlar uzandığı yerlere takmaya :)







19 Şubat 2013 Salı

Örüntü Blokları İle Çalışmalar


Berat örüntü blokları ile çalışmalar yaptı. Daha önce dosya kağıdına çizmiştim şekilleri hazırda duruyor. Arada bir kaç şekille çok keyif alarak çalışmalar yapıyor. Neredeyse ben bile oynayacağım o kadar  çok sevdik :)) 
Vee yıldız çıkartmalarımız :) Berat tuvalet eğitimini tamamladı. Büyük küçük kazalar :) yaşamamak için bende bu yola başvurdum her tuvaletten sonra çıkartma veriyorum o da odasına astığımız kağıda yapıştırıyor. Çocuklar oyun oynarken tuvalette gitmek istemiyor hele de tuvalet eğitimini yeni tamamlayanlar yada tamamlama aşamasında olanlar. Berat çıkartmaları sevdiğinden bu aklıma geldi :) şimdilik çok iyi gidiyor.  

17 Şubat 2013 Pazar

Gece mi Gündüz mü? Çalışması


Gece mi Gündüz mü? Çalışması
Bu çalışmayı geçen hafta yapmıştı. Gece gündüz çıkartmalarından uygun olan çıkartmayı resimlerin üzerine yapıştırdı. Gündüz yapılan eylemlerin yanına güneş çıkartması gece yapılan eylemlerin yanına da ay ve yıldız çıkartması yapıştırılıyor. Hem gece hem gündüz yapılanlara da her iki çıkartma yapıştırılıyor :)
Ben Berat'a sorular sordum 
- ne zaman kahvaltı yapıyorsun
- sabah banyo yapıyor musun
- gece banyo yapıyor musun
- parka ne zaman gidiyoruz gibi o da çıkartmalardan cevaplarına uygun olanı alıp yapıştırdı. Gece - gündüz, sabah - akşam kavramlarını öğretmiştim daha önce eğlenerek yaptı :)


16 Şubat 2013 Cumartesi

Mim :)

En Güzel Hediyem Ecrinim beni mimlemiş kendisine teşekkür ederim.
Sorular ve cevaplarım :)

1) En sevdiğiniz 3 özelliğin nelerdir?
Küçük şeylerden mutlu olurum, hakkımı her zaman ararım, yeni şeyler öğrenmeyi severim 

2-Kitap okumayı sever misin? Evet ise ne tür kitaplar okumayı seversin?
Kitap okumayı çok severim. En sevdiğim tür Polisiye - Gerilim ama her türden kitaplar okurum. Yeni kitaplar almayı sevdiğim kadar ikinci el kitapları da almayı severim :)

3-Hangi zaman diliminde yaşamak isterdin?
Şimdiki zamandan memnunum :)

4- mutlu olduğun an?
Oğlumun yanımda olduğu her an 

5- Burcun nedir? 
Akrep :) burçlarla çok ilgilenmem ama burcumun özelliklerini de taşırım :)

6-Dinlemeyi en çok sevdiğin müzik türü nedir?

Öncelikli tercihim Türkçe olması onun dışında iyi olduktan sonra her türlü müzik 

dinlerim


7- En sevdiğin tatlı hangisidir?
Tatlıya fazla düşkünlüğüm yok :) şerbetli tatlıları fazla sevmem onun dışında hafif ve 

güzel olduktan sonra ayırmam yerim :)

8-Blog yazmak nereden aklına geldi?

Önce siyahbeyazbaykuş blogumu açtım kendimle ilgili paylaşımlarda bulunmak

 yaptığım çalışmaları paylaşmak için daha sonra cocuklacocukoldum blogumu açtım 

oğlumun çalışmalarını paylaşmak ve özellikle ona hatıra kalması için :) sonrasında da 

kısa bir süre önce kitaplardanalintilar-fotograflar blogunu açtım okuduğum kitaplarla 

ilgili paylaşımlarda bulunmak için bu cevaptan sonra anlıyorum ki ben bu blog yazma

 işini baya sevmişim :))




Adres yazmıyorum soruları cevaplamak isteyen herkesi mimliyorum :)

14 Şubat 2013 Perşembe

İp Geçirme



Çizdiğim kirpiyi Berat boyadı. Çocuk makası yanımızda olmadığından normal makasla benimde yardımımla kirpiyi kesti. Daha sonra ben pvc ile kapladım ve delgeçle kenarlarından deldim ip geçirebilmesi için. İp geçirme çalışmamızı yapmış olduk. Daha sonra ipe boncukları dizdi. Boncukları dizdikten sonra iğneden ( tabi ki plastik) tutup koşturdu evin içinde tren diye. İpe boncuk dizmiyor benim oğlum tren yapıyor :))
Siyah boncuğu takınca beyaz olanı da ben uzattım Beşiktaşlı olsun dedim aman demez olaydım :) golll diye bağırmalar yere yatıp gol gol diye yuvarlanmalar :) tam fanatik olmuş oğlum ben fark etmemişim. Bir ay kadar önce formasını falan giyip babasıyla maç izlemişti (eşim kendini kaybeder :) Beşiktaş maçlarında )  hiç unutmamış. 










11 Şubat 2013 Pazartesi

Yeni blog Kitaplardan Alıntılar-Fotoğraflar

Okuduğum kitaplardan ilgimi çeken beğendiğim kısaca çarpıcı bulduğum alıntıları yeni blogum Kitaplardan Alıntılar-Fotoğraflar da paylaşacağım . Sizler de okuduğunuz kitaptan alıntı yaptığınız yazınızı ve çektiğiniz fotoğrafı kitaplardanalintilar@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Lütfen kendi çektiğiniz fotoğrafları gönderin. Kitaplardan alıntılar dışında isterseniz kitaplarınızın yada ayraçlarınızın fotoğraflarını da gönderebilirsiniz. Kitapla ilgili her şey kabulümdür. Katılımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kirpi Çalışmaları


Bu gün Berat kirpi çalışmaları yaptı. Önce köpük tabağa çizdiğim kirpiyi kürdanla deldi. Önceki haftalarda da köpük tabakla çalışmalar yapmıştı. Daha sonra kartondan iki tane kirpi kestim bir tanesini boyadı diğerinde yapıştırma yaptık kibritleri kullanarak.







8 Şubat 2013 Cuma

Uyuyan Hayvanlar Eşleştirme Kartları


Uyuyan Hayvanlar Eşleştirme Kartları Meraklı Minik dergisinin bu ay ki sayısında verilmişti. Çeşitli hayvanların normal ve uyurken ki hallerinin gösterildiği kartlar eşleştiriliyor. Derginin bu ay ki konusu uyumak üzerine zaten. Ben kartları pvc ile kapladım. Berat'ın yırtma gibi bir alışkanlığı yok aslında ama bu şekilde daha dayanıklı oldu. Bir süre bu şekilde oynasın daha sonra ters çevirip kartlarla hafıza oyunu oynar. Kartlar üzerinden hayvanların nerede ve ne şekilde uyuduklarını inceledik. Kartlarda ki hayvanları zaten tanıyordu. Kartlar hayvanların farklı hallerini gösterdiğinden tıpa tıp aynı değil ama Berat ilk anlatımda hemen buldu eşlerini :) 



5 Şubat 2013 Salı

Sayı Çalışmaları, Boyama




Sayı çalışmalarımıza devam ediyoruz Beratı sıkmadan :) bir çalışma programı hazırladım. Plana göre hareket etmeye çalışacağız. Şubat ayı programımıza sayılardan 1-2-3 ve renklerden de Kırmızı, yeşil ve kahverengi var. Bu çalışmamızda ben gazete kağıdına elma çizdim 3 tane ve Berat boyadı. Daha sonra kestik ve yapıştırdı. Yapıştırdığımız kağıda öncesinde ben rakamları yazmıştım o sırayla yapıştırdı. Yapıştırma çalışmalarını seviyor farklı bir kağıt kullanmamız daha da çok ilgisini çekti. Bu çalışmayla hem sayıları tekrar ettik hem bu ay ki programımızda olan renkleri kullandık. Bilgisayardan çıktı alma imkanım yok olsa işim o kadar kolaylaşacak ki hemde daha farklı çalışmalar yapabileceğiz ama ne yapalım bu şekilde idare edeceğiz. Berat sayıları çok seviyor ama say dediğimde önünde 3-4 tane nesne olsa bile o bildiği bütün rakamları söylüyor kaptırıyor kendini durmak bilmiyor :)) Bende planlı şekilde ay ay ilerlemeye karar verdim. Her ay uzun uzun 3 tane rakamın üzerinde durursak bunu aşarız sanırım.
Bu gün Ankara da hava çok güzeldi. Bizde evde durmadık tabi ki :) En çok Berat'a iyi geliyor havaların güzelliği :) Oğlumla tatildeyiz çok fazla etkinlik yapamıyoruz gezmekten :) bir nevi ev okul sömestr tatili sayılır :) dönüşümüz muhteşem olur umarım.


3 Şubat 2013 Pazar

Pijama Tasarlıyorum Çalışması




Berat Meraklı Minik dergisinin bu ay ki sayısından çıkan 'Pijama Tasarlıyorum' çalışmasını yaptı. Kartondan iki tane çocuğun pijamalarını çıkartmalarla süsledi sonra ayakta durmaları için parçalarını taktık uzun süre çocukları konuşturdu ve hareket ettirdi. Dergideki diğer çalışmaları yapma fırsatımız olmadı ama eşleştirme kartlarını ve uykuya hazırlık tombalasını ben beğendim. Dergiyi daha önce sürekli almıyordum eski sayıların cd sini verdiği için Ocak ayında alacaktım bulamadım. Bundan sonra sürekli almayı düşünüyorum. 3+ yaşa hitap eden bir dergi yaşadığım yerde bazı şeyleri bulmak sıkıntı olabiliyor gerekirse abone olmayı düşünüyorum.




 Kız çocuğun kulaklarına küpe yaptı çıkartmayla kendi istedi :)  Çocukların ön ve arka yüzeylerine çıkartma yapıştırdı. Fotoğrafdan da anlaşılacağı gibi çıkartmaların hepsini kullanmadı. Bana- bitti bitti bu kadar boş yok dedi :) oğluma göre yapıştıracak boş yer kalmadı :) çıkartmaları bol tutmuşlar çocuk ne yapsın :)