31 Mayıs 2013 Cuma

Dinozorlar Zamanı Kartları




Meraklı Minik Dergisinin Mayıs ayı sayısında verdiği Dinozorlar zamanı kartları ile eşleştirmeler yaptı. 9 tane farklı resim var. Bu resimler iki kart üzerine basılmış. Resmin yarısı bir kartta diğer yarısı başka bir kartta. Kartları eşleştirerek resimleri tamamlıyor. Eşleştirme kartlarını çok seviyor. Bu kartların farklı olmasını sevdim. Farklı bir eşleştirme çalışması yapmış oldu. Bir aydır zaman zaman oynuyor ama ben paylaşma fırsatını yeni bulabildim :) Derginin mayıs ayı konusu dinozorlar olunduğundan bol bol dinozorlar üzerine konuştuk. Daha önce de dergiye göndermek üzere dinozor maketi yapmıştık. Burdan bakabilirsiniz. Berat da böylece dinozorlarla tanışmış oldu :) artık konuşmalarında dinozor kelimesine daha sık rastlar oldum :) - anne dinozor çizcemm - dinozor topu yakaladıı gibi ama arabalar hala ön planda arabalara olan düşkünlüğü her geçen gün artıyor. 
Apartmanımızın önünde çocuk parkı var. Neredeyse her gün saatlerce parka gidiyoruz. Şimdiden 2 tane top patlattı :) top peşinde koşmaktan o kadar yoruluyor ki yatmamak için direnmek bir tarafa kendi gelip - anne uyuycam karanlık oldu diyor :)) Kitap okumalarımız da değişti. Önceleri ne kadar yazıları okumaya çalışsam da izin vermiyor daha çok resimler üzerine konuşmamı istiyordu. Şimdi kucağıma yatıp ben bir kitabı okuyup bitirene kadar ilgiyle dinliyor. Resim yapmasında da değişiklikler var. Boyama kitaplarını boyamak yerine daha çok kendi resim çizmek istiyor. -Anne sana balık çizcem ,timsah çizcem, dinozor çizcem deyip resim yapıyor. Diğerleri daha çok karalama şeklinde olsa da balık çiziminde başarılı :) kendine ait renkli boya kalemleri yerine benim kurşun kalemlerimi kullanıyor :) 
Bir de son zamanlarda babasına ve bana ait eşyaları biz görmeden saklıyor. Arayıp bulamadığımızda - ben sakladım diye söylüyor :) sonra sakladığı yerden çıkartıp veriyor ve -şaka yaptım diyor :)) Artık alıştım bir eşyamı bulamadığımda hemen soruyorum oğlum sen  mi sakladın diye :))
Eşleştirme çalışmamızı paylaşacaktım ama Berat'ın son günlerdeki hallerini de paylaşmış oldum :) son günlerde fazla yazı paylaşmaya fırsatım olmuyor özlemişim :)

4 yorum:

  1. çok güzel yaaa, bizde yavaş yavaş bu günlere geleceğiz inşallah, bu arada benim oğlum da hayvanlara bayılıyor, acaba hala var mıdır meraklı minik mayıs sayısı bende alırdım.dinazorları çok seviyor da bizimki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Genelde ilk haftadan bitiyor dergi ama bir bakın yinede belki bulabilirsiniz. Dinozor şapkası falan da vardı ama daha yapmadık. Oğlumda yavaş yavaş ilgilenmeye başladı dinozorlarla özellikle derginin bu ay ki sayısının etkisi fazla bu ilgiyle
      Sevgiler..

      Sil
  2. ben daha dınozorlar sayısını acmadım. hatta dergı ıcın dınozor yapıldıgını bılseydım bızı daha once yaptıgmız dınozor maketleırmızı gonderırıdık :( sızın dınozorunuz da sahane olmus bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Maketi gönderdik ama dergide çıkmadı internet sayfalarında yayınladılar. Dinozor sayısı ile birlikte dinozorlarla da tanışmış olduk :) daha öncesinde bir çalışmamız olmamıştı.

      Sil