19 Ocak 2013 Cumartesi

Oyun Hamuru




Berat son günlerde oyun hamuruyla oynamak istiyor sürekli arabalarına olan ilgisi bile azaldı. Hamurla şekiller yapmak yerine çoğunlukla plastik bıçağı ile kesiyor yada tırtıl yapıyor. Dün akşam yine oyun hamuruyla oynarken bende eşlik ettim ona yeni bir oyun kurduk. Renkleri biliyor daha iyi yerleşmesi için yinede renklerin     üzerine yoğunlaştık. Önce hamurdan parçalar kopartıp küçük toplar yaptık daha sonra büyük hamur parçalarını yan yana dizdik. Küçük toplardan Berata verip önce hangi renk olduğunu söylemesini istedim daha sonra hadi onu evine götür dedim kağıdın üstünde zıplata zıplata götürdü. Çok eğlendi. Hamurun kağıdın üzerinde zıplatırken çıkardığı sese bayıldı :)


Ne yaparsa yapsın illa bir şeyler atıştıracak ne olursa artık :) kaybettiği enerjiyi yerine koymalı.

Aşağıdaki fotoğraflarda da topları eve götürmekten sıkıldım evet evet ben sıkıldım yoksa Beratın bir şikayeti yoktu :) hemen yeni bir oyun kurduk. Daha önce Uzunluğu tahmin et oyununda kullandığımız kağıdı kullandık.  Kağıda çizdiğim çizgilerin üzerine oyun hamurundan aynı uzunlukta parçalar yapıp koymasını istedim. Bu oyunu da sevdi. Oldu olmadı uzun kısa diye söylene söylene yaptı. En uzun çizgiye oyun hamuru yetmedi. Berat'ın  yorgun annesi gidip hamur getirmedi tabi oturduğu yerden oğlunun hayran hayran bakışları eşliğinde bir kelebek çizdi ve boyama yapmaya başladık. 
Bol fotoğraflı bir paylaşım oldu fotoğraf çektirmeyi seviyor ama oyun oynarken çekmemi istemiyor. Sürekli onla oynayayım istiyor. Dün akşamda makineyi görünce kızdı ama fotoğraf çekmezsem oynamam diye tehdit ettim :)) pes etti. Her zaman bol fotoğraf çekemiyorum yapıştırma falan yapmadığımız için fırsat bu fırsat deyip çektim.




Hamur yetmeyince bu bu diye bana gösteriyor :))


Tırtıla itinayla göz ağız yaparken :)


Vee benim dağınık oğlum nedense boya kalemleri konusunda çok hassas masanın bölmesinden tek tek çıkarır kalemleri kullandığını hemen koyar yerine :)

2 yorum:

  1. cok guzel maasalla berata. benım golumda oyun hamurlarına bayılıyor ama bır kere bıle renklerı karıstırmadan oynadıgını gormedım. ıkı rengı oyle bır ıcıce gecırıyor kı ayırmak mumkun olmuyor. bır de kutusuna koyup kaldırmak mumkun olmuyor ılla hamurlarla aksama kadar oynıcak (tabıkı arada baska oyunlara da dalıyor) e hamurlar da dısarda cok kaldıgı ıcın hem sertlesıp cop oluyor hem de zaten renklerı bırbırlerıne karısmıs garıp bır goruntu kazanmıs oluyorlar. bu yuzden bıze hamur dayanmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Berat verdiğim parça hamurlarla 10 - 15 gün oynuyor. Renk karıştırma yapmıyor ama son günlerde oynamasa da hamurlar açıkta dursun istiyor ve sertleşiyor haliyle. Açıp kapayabileceği bir kutu verdim onun içine koymasını söylüyorum.

      Sil