22 Şubat 2013 Cuma

Sayı Yapbozu ve Mandallar


Sayı yapbozu ile dün oynadı. Yapboz 28 parçadan oluşuyor. Uzun süre oynadık önce yapması uzun sürdü daha sonrada sayı çalışmaları yaptık. Sayıları ben sordum o gösterdi. Hayvanları saydı. İlginç yanı bir parçamız eksik çıktı :)) ne şans varsa bizde de :) Yapbozun yanında birde küçük kitap var yine sayılarla ilgili onunla da çalışıyoruz. 
Bu akşam da daha çok mandallarla oynadık :) Berat'ın çok fazla mandalı var. Çok uzun süredir oynuyor mandallarla çok farklı oyunlar oynanabiliyor. Erkek çocuğu olduğundan kamyona doldurup bir yerden bir yere taşıyor :) Kovaların içine renklerine göre ayırıyor. Mandalları birbirine takarak şekiller yapmaya çalışıyor. Genelde ağaç yaptığını söyler :) Mandalları sayı çalışmalarımızda da kullanıyoruz benim söylediğim sayı kadar mandalı yan yana yada alt alta diziyor. Bezende kova yada her hangi bir nesneye mandal takıyor. Mandallarla uğraşmak el becerisini geliştiriyor bu yüzden onlarla uğraşması hoşuma gidiyor.  Şimdiye kadar hiç sıkılmadı her şekle sokuyoruz mandalı hayal gücümüz çok geniş :)) ipe çamaşır asmayı da bizzat yerinde gerçekleştiriyoruz :) ben çamaşır asarken oda yanımda oluyor çoğu zaman hemen alır mandallarımı başlar uzandığı yerlere takmaya :)







8 yorum:

  1. Maasallah. Mandallar gercekten de cok genıs bır oyun alanı sunuyor cocuklara. hatta oyle sekılde dızıyorlarkı bazen bır buyuk yaptı snaıyorsun. yapbozunuz da hayırlı olsun bızım de buna benzer bırseyımız var ama sayılar konusunda bnıraz zamana ıhtıyacımız oldugnu hıssetmeye basladım yavas yavas.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bir seneyi geçti hala sıkılmadan farklı şekillerde oynuyor. Sayılarla Beratın şimdilik arası iyi ama bende sıkmamaya çalışıyorum sizinde üzerine gitmemeniz güzel. Benim matematikle sayılarla aram hiç iyi olmadı. Sebebi de ilkokul öğretmenim kendisi matematiğe çok önem verirdi ve resim beden eğitimi gibi dersleri yaptırmaz o derslerde de hep matematik yaptırırdı. Bende resim yapmak istediğimden sinir olur dinlesem de bir şey anlamazdım. Hala da öyle telefon numaraları yada şifreleri bile aklımda tutmakta zorlanırım :))

      Sil
  2. Canım bu aktivite bana kendi çocukluğumu hatırlattı bizde mandalları böyle yapardık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok oynadım mandallarla çocukluğumda :)

      Sil
  3. Puzzle çok güzelmiş markasını ya da aldığınız yeri yazabilir misiniz?Berat sayı işlerini çözdü maşallah :) mandal bizde de favori oyuncaklardan.Ne güzel ki çocuklarımız böyle minik şeylerle vakitlerini geçirip mutlu oluyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sayılarla aramız şimdilik iyi arada karıştırdığı olsa da seviyor.
      Yapbozu Şaypa marketten aldım ben :) Timaş Çocuk a ait Levent ve sayılar. Kutuda küçük bir kitap var sayılarla ilgili yapboz da kitabın hediyesiymiş. 28 parça yapbozu sevdim parçalar çok küçük değil.Fiyatı 7,90 TL ama markette indirimdeydi 3 Tl gibi bir fiyata aldım.

      Sil
  4. :) bu mandal oynama olayı demkki herkeste mevcutmuş bende böyle şeyler sadece benim başımda sanırdım:) aynen benimkilerde mandallarla o kadar çok oynarlarki ben çamaşır asarken dahi bana vermezler:) senin kuzucuk en azından o zamn sana veriyormuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berat da yürümeye başladığından beri benim mandalların peşinde en sonunda ona da mandal almakta buldum çözümü. benim mandalım senin mandalın konuşmaları çok sık yapılıyor bizim evde :))

      Sil